Fursecuri cu fulgi de ovăz și curmale

de elucubratiiculinare in Dulciuri, 5 Sep 2012 | 5262 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt,
  • 1 cană zahăr,
  • 3 ouă mari,
  • 1 + 1/2 cană făină,
  • 10 g praf de copt,
  • 1/2 linguriță sare fină,
  • 100 ml lapte,
  • 1 cană fulgi de ovăz,
  • 200 g curmale,
  • 1 cană nucă.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu fulgi de ovăz și curmale:

Curmalele se toacă mărunt. Nuca se macină. Amestecăm untul (de la temperatura camerei) cu zahărul. Adăugăm ouăle, unul câte unul, amestecând bine după fiecare. Într-un castron cernem făina cu praful de copt și sarea, apoi se adaugă câte puțin în compoziția de ouă. Adăugăm laptele și amestecăm bine până la omogenizare. Adăugăm nuca, curmalele și fulgii de ovăz. Amestecăm bine după fiecare ingredient adăugat.

Se pun grămăjoare cu lingurița din compoziție în tava tapetată cu hârtie de copt. Se pun la 5 cm una de alta pentru a nu se lipi în timpul coacerii. Se coc 12-15 min la 180 grade C. Se vor lasă să se răcească în tavă sau pe un platou puse una lângă alta, nu le suprapunem pentru a nu se lipi.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu fulgi de ovăz și curmale" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri americane